Autobedrijf Freek Klijnhout CabrioSelect    

 

T:  026 3115491
M: 06 22404278
 
 

 

NIEUWS: BioPower en Kunst

Autobedrijf Freek Klijnhout heeft ook aan Joep van Lieshout een Saab 9 Cabriolet BioPower geleverd.

Joep van Lieshout / Atelier van Lieshout

Nederlands beeldhouwer, installatie-kunsternaar, maakt "gebruikskunst". Sinds 1995 werkt hij met een team onder de naam Atelier van Lieshout. www.ateliervanlieshout.com

Atelier van Lieshout maakt autonome kunstwerken, maar vooral objecten die zich begeven tussen het grensgebied van beeldende kunst en toegepaste kunt. Van Lieshout maakt beelden de in sterke mate lijken op gebruiksvoorwerpen en in sommige gevallen ook echt functioneel zijn.  Zijn sculpturen zijn bedoeld om de toeschouwer in verwarring te brengen en zijn kijk op alledaagse voorwerpen aan te scherpen. Op deze manier probeert hij de kloof tussen kunst en het leven van alledag te verkleinen. Alle activiteiten van Joep van Lieshout staan in het teken van een liberale opvatting over wat kunst is; zelfs slachtwerktuigen kunnen tot dat domein behoren. Van Lieshout's productie bestrijkt ieder terrein van het dagelijkse overleven.

Altijd zijn Van Lieshout's architectonische ontwerpen als beeldende kunst tentoongesteld, of het nu ging om sanitaire voorwerpen of om wooneenheden. Van Lieshout haalde zich met zijn meubelsculpturen de gefrustreerde hoon van ontwerpers op de hals: deze als autonome kunstwerken geprijsde objecten waren toch gewoon design?

Joep van Lieshout ontwierp o.a. voor de collectie van Moooi en werkte veelvuldig samen met OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas.

In 2005 staat Joep van Lieshout op de 6e positie in de top 100 elsevier, de 1e in de top 100 Kunstbeeld en als 3e in de Kunstbus top 100.

Bron: www.Kunstbus.nl